lakáshitel témájú cikkek:

Olvassa el a lakáshitellel kapcsolatos cikkeinket!

Lakáscsere, költözés: milyen hitelt érdemes felvenni?

Gyakori eset, hogy lakóhelyet váltunk munkahelyi, vagy családi okok miatt, az ingatlan cserével járó költözködés azonban nem egyszerű feladat. A régit eladjuk, az újat megvesszük, vagy felépítjük, és eközben a lakhatás ideiglenes megoldása is komoly kihívás elé állít bennünket. Finanszírozás területén igyekszünk a legjobb megoldást megtalálni. A hagyományos lehetőségek mellett viszont érdemes megismerni olyan utakat is, amelyekről talán még nem is hallottunk, viszont megoldást jelenthetnek a költözés minél komfortosabb és zökkenőmentesebb lebonyolításában. 

Otthonfelújítási támogatás 2021 - a támogatás feltételei, amelyekre fontos odafigyelni!

Családok ezrei kezdtek ingatlan felújításba a Kormány által idén bevezetett Otthonfelújítási program inspirálására. A maximum 3 millió forintos állami támogatás, és a felvehető kedvező kamatozású hitel sokak számára vált vonzó lehetőséggé, azonban a szabályozásnak rengeteg olyan buktatója van, ami miatt sokan nem feltétlenül tudják majd igénybe venni az állami támogatást. Emiatt felújítás előtt mindenképpen alaposan utána kell nézni az igénylési feltételeknek!

Airbnb lakáshitelből? Megéri?

Ebben a cikkünkben annak járunk utána, hogy a szálláshely keresők és szálláshely kínálok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Airbnb szolgáltatása milyen befektetési lehetőséget rejt magában, ha még nincs meg a saját tulajdonú ingatlanunk amit kiadással hasznosíthatunk, viszont némi hitellel kiegészítve mégis belevágnánk. Fontos megemlítenünk, hogy cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak és nem is annak szánjuk. Mindössze néhány nézőpontra kívánjuk felhívni a figyelmet, amelynek átgondolása szerintünk mindenképpen szükséges ha ilyen tevékenységben gondolkodunk.

Lakáshitel kiváltási útmutató: mikor és hogyan éri meg?

A hitelvállalás minden ember számára nehézséget okoz. Egy ilyen komplex folyamat igénylésének és havi törlesztésének sikeressége a legtöbb esetben a teljeskörű informálódáson és tájékozódáson áll vagy bukik. Vannak azonban helyzetek, amikor hiába a felkészültség, évek múltán mégis azzal kell szembesülni, hogy a kiválasztott hitelkonstrukció elavult – emelkedett a törlesztőrészlet vagy egy új és kedvezőbb lehetőség jelent meg a piacon.