hitel témájú cikkek:

Olvassa el hitellel kapcsolatos cikkeinket!

Vállalkozó vagyok, hogyan juthatok kölcsönhöz?

A személyi kölcsön Magyarország egyik legnépszerűbb pénzügyi megoldása ha valakinek gyorsan pénzre van szüksége. Népszerűsége leginkább annak örvend, hogy bármire fel lehet használni, és még csak különösebben meg sem kell indokolni, hogy miért van szükség az adott összegre. Elegendő jövedelemmel bárki felveheti, csak a megfelelő igazolások szükségesek hozzá, mint például személyigazolvány, lakcímkártya, bankszámlakivonat vagy éppen egy jövedelemigazolás.

Annuitásos hitel: minden, amit tudni érdemes róla

Amikor hitelt veszünk fel, a döntési folyamat egyik legfontosabb tényezője a törlesztőrészlet mértéke, amely akár éveken keresztül terhelheti a költségvetésünket. A bankok elsősorban annuitásos törlesztési lehetőséggel kínálják a hiteleiket, mely röviden annyit tesz, hogy a kölcsön futamideje alatt azonos összegű törlesztőrészlettel kell számolnunk. Azonban fontos tudni, hogy mi a különbség a lineáris és az annuitásos törlesztési lehetőség között, hogy helyesen tudjunk mérlegelni. Cikkünkben összefoglaltunk mindent, amire szüksége lehet a döntési folyamat során.

JTM mutató: ettől függ, mekkora lehet a törlesztőrészlet összege

Aki hitelfelvételen gondolkodik, esetleg már el is indította a procedúrát, az biztosan találkozott már a JTM fogalmával. A jövedelemarányos hiteltörlesztési mutatók, azaz a JTM a hitelfelvétel előtti vizsgálatok során meghatározza, hogy az igazolt havi kereset hány százaléka lehet a hitelteher. (Képletbe foglalva talán egyszerűbben látszik, hogy miről szól pontosan: JTM = Havi adósságszolgálat / igazolt havi nettó jövedelem).

Minden, amit az önerő igazolásról tudnia kell

Ha hitelt szeretne felvenni, akkor sokféle opció közül választhat. Bár nem minden hitelkonstrukcióhoz kell önerővel rendelkeznie, de sok esetben a bankok csak akkor folyósítják a kívánt pénzösszeget, ha a hitelfelvevők hozzáteszik a minimálisan elvárt önrészt. Amennyiben nem rendelkezik a szükséges forrással, akkor meghiúsulhat a hitelfelvétel, és eleshet az előnyös lehetőségektől, például egy kedvező kamatozású lakáshiteltől.