hitel témájú cikkek:

Olvassa el hitellel kapcsolatos cikkeinket!

5+1 tudnivaló a hitelkártya igényléséhez

Megoszlanak a vélemények a hitelkártyáról. Sokakban kétségek merülnek fel a használatával kapcsolatban, holott megfelelő alkalmazása nem jelent kockázatot a használója felé, sőt, kedvezményekkel, esetenként a vásárlásai után pénzvisszafizetéssel is járhat az igénybevétele. Emellett tény, hogy ha nem megfelelő kezekbe kerül, komoly anyagi károkat, akár adósságspirált is okozhat.

Folyószámlahitel alapok: a legfontosabb tudnivalók

A folyószámlahitel az egyik legegyszerűbb hiteltípus, magánszemélyek esetében a bankszámlához kapcsolódik, és az engedélyezett hitel keretéig úgy használható, mintha fedezet lenne a számlán. Elvásárolható bankkártyával, levehető készpénzben, és a beérkező jóváírásokból származó összegek automatikusan feltöltik az elhasznált egyenleget.

Hitelkártya összehasonlító: így válassza ki a megfelelő kártyát!

Míg bankkártyával kizárólag a számláján meglévő pénzt költheti el (például ahova a fizetése érkezik), addig a hitelkártyával egy fiktív számláról, fedezet nélkül használhatja a bank pénzét, egy meghatározott hitelkereten belül. Egészen addig, amíg a bank által meghatározott időpontig visszafizeti a pénzt, ingyen kölcsönnel gazdálkodik.

 

A THM fogalma és egyéb fontos tudnivalók

A hitelfelvétel minden esetben körültekintő eljárást igényel, ezért jó tisztában lenni azokkal a tényezőkkel, amelyek a legnagyobb pozitívumot vagy éppen bukást jelenthetik. A különböző marketingfogások mellett a hitelközvetítők is az alacsony hitelkamattal igyekeznek felhívni a figyelmet egy-egy támogatási lehetőségre, miközben sokkal fontosabb tisztában lenni a THM, azaz a Teljes Hiteldíjmutató százalékban meghatározott értékével.