hitel témájú cikkek:

Olvassa el hitellel kapcsolatos cikkeinket!

Milyen futamidőre érdemes felvenni kétmillió forint hitelt?

Ha pénzre van szükség és kölcsönfelvétel mellett dönt, több dolgot kell mérlegelni, amikor az ajánlatok között válogat. Alapvetően arról kell dönteni, hogy mekkora összeget akar felvenni, és azt mennyi idő alatt akarja visszafizetni, illetve mekkora kamatot (és milyen egyéb plusz költségeket) hajlandó fizetni a kölcsönért. Amíg a kölcsönösszeg és a futamidő bizonyos keretek között szabadon megválasztható, a kamat mértékére a bank tesz ajánlatot, így abban a mozgástér a legkedvezőbb ajánlat kiválasztására korlátozódik.

Ezek a hitelek a legnépszerűbbek most

Évek óta nem tapasztalt magasságba emelkedett a hitelfelvételi kedv idén Magyarországon. Májusban meg is dőlt a hitelfelvételi csúcs egy bizonyos fajta hitel esetében. De melyik ez, és milyen hitelek a legnépszerűbbek most Magyarországon?

Fix vagy változó kamatozású hitel? Melyik miért jobb?

Beleugorjunk egy most kedvező, de változó kamatozású hitelbe, és reménykedjünk abban, hogy nem emelkednek nagyon a kamatok, vagy válasszunk fix kamatozást, aminek a végén lehet, hogy többet kell visszafizetnünk, mint az első esetben?

Vajon kaphatok hitelt? Hogyan dől ez el?

Van egy folyamat, amin mindenkinek át kell esnie, aki hitelt szeretne felvenni. Az egész ott kezdődik, hogy megfogalmazódik az igény egy új lakásra, autóra, vagy egyéb nagy értékű ingóságra, de nincs elegendő saját tőkénk - vagyis hitel kell. Majd ott végződik, hogy megkapjuk a kért összeget, és megvehetjük az új lakást, autót...stb. (Vagy talán még inkább ott, hogy befizettük az utolsó törlesztőrészletet.)