hitel témájú cikkek:

Olvassa el hitellel kapcsolatos cikkeinket!

Kell-e bankot váltani, ha máshonnan kedvezőbben kap hitelt?

Rengeteg reklámmal találkozhatunk, amelyekben a bankok a kedvező hiteltermékeiket ajánlják nekünk, legyen szó akár személyi kölcsönökről, akár lakáscélú jelzálogkölcsönökről vagy egyéb hitelfajtákról. A bankok között verseny van az ügyfelekért, ezért igyekeznek minél jobb ajánlatokat kidolgozni a számukra. A kedvezőbb ajánlat elsősorban alacsonyabb kamatokkal jár együtt, de nem feltétlenül csak a kamatok jelentik a különbséget az ajánlatok között, számos egyéb csalogató, kedvezményes feltételt is kínálhatnak.

Tervezzen előre az emelkedő hitelkamatok miatt!

Mostanában Ön is egyre több hírrel találkozhat arról, hogy emelkedni fog a kamatszint Magyarországon, sőt, ennek már látszódnak is jelei a piacon. És ez rossz hír azok számára, akik jelenleg nem fix kamatozású kölcsönt törlesztenek, ugyanis magasabb lesz a törlesztőrészletük, többet kell majd visszafizetniük.

Ingatlanörökség hitellel: kétségbe kell-e esni?

Nagyobb összegű lakáshitelek esetében sokan választanak több évtizedes, 20-25-30 éves futamidejű kölcsönöket, mivel így a havi törlesztőrészlet alacsonyabb, vagyis könnyebb a törlesztés a mindenkor rendelkezésre álló jövedelemből. Azonban az ilyen hosszú távú kölcsönök esetében foglalkozni kell azzal a kérdéssel is, hogy mi történik, ha az adós elhalálozik a kölcsön törlesztése előtt.

Milyen devizában érdemes eladósodni ma Magyarországon?

Magyarországon valószínűleg a devizahitel a leginkább közutálattal fogadott hiteltermék, köszönhetően annak, hogy a tíz évvel ezelőtti gazdasági válság hatására devizahitellel rendelkező családok sokasága került reménytelen helyzetbe.