Hitelválasztó BLOG

Karácsonyi pénzügyek II. Mire figyeljünk online vásárláskor?

Karácsony közeledtével megnövekszik a vásárlások forgalma. Ebben az időszakban vesszük meg a legtöbb ajándéknak szánt műszaki cikket, kisebb-nagyobb ajándéktárgyat, de akár szállást, wellness szolgáltatást vagy repülőjegyet is foglalunk ilyenkor. Ezeknek egyre nagyobb részét ma már az interneten keresztül rendeljük meg. Az online vásárlás kényelmes és biztonságos, de ez esetben is érdemes odafigyelni több olyan tényezőre, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy a legjobb döntést hozzuk meg vásárlásainkkal kapcsolatban. Cikkünkben megnézzük, melyek azok a kérdések, amelyekre leginkább érdemes  odafigyelnünk interneten keresztül történő vásárláskor, illetve adunk néhány hasznos tippet ezekkel kapcsolatban.

 

Karácsonyi pénzügyek I.

A Karácsony közeledtével az ajándékok beszerzését is elkezdjük ebben az időszakban. Sajnos azonban, a járványhelyzet miatt kialakult állapot meglehetősen átalakítja ez évben a vásárlási szokásokat. Nem csak azzal kell megküzdenünk sok esetben, hogy miből finanszírozzuk az ajándékokat, vagy bármilyen más jellegű szükségletünket, de maguknak, az árucikkeknek beszerzése is döcögősebbé válhat a hagyományosan megszokottnál. Kijárási korlátozások, házi karantén, rövidített nyitvatartási idő és akár logisztikai nehézség is közbeszólhat, miközben a vásárlásokat tervezzük.

Revolut, Paypal, Transferwise: mit kell tudnunk az új típusú fizetési rendszerekről?

Az utóbbi években egyre többen - főleg a fiatalabb generációk tagjai - vesznek igénybe a hagyományostól eltérő fizetési rendszereket. A készpénzes, bankkártyás és banki online fizetés mellett egyre divatosabbá válik az olyan finetech cégek által működtetett platformok használata, mint a Paypal, a Revolut, vagy a Transferwise. Ezek használatának egyszerűsége és esetleges olcsósága miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont használatukkor nem árt a kellő körültekintés. Sok esetben találkozhatunk ugyanis nem várt kellemetlenségekkel, amit akár kisebb utánajárással el is kerülhetünk. Cikkünkben röviden bemutatjuk azoknak a rendszereknek a lényegét, amelyek napjainkban a leginkább elterjedtek.

Otthonfelújítási program: újabb fejezet a családok támogatásában

2021-től új fejezet nyílik a családok otthonteremtésének történelmében. Az 5 pontból álló program immáron nem csak a lakásvásárlást, és bővítést támogatja, hanem új elemként megjelenik a már meglévő ingatlan felújításának támogatása, amely igen nagy segítség azoknak a családoknak, akik már meglévő, de rossz állapotú ingatlanukat szeretnék felújítani. Nézzük, miben segíthetnek az Otthonteremtési program elemei: