Hitelválasztó BLOG

Bejelentették: kedvezményes hitel jár a családoknak felújításra!

Mint ahogy az várható volt, a járványügyi helyzet megoldása még várat magára, a korlátozó intézkedések elhúzódni látszanak. Ebből az okból is kifolyólag a kormány december 19.-én újabb, kedvező intézkedéseket jelentett be, melyek többek között az ingatlanjaikat felújítani kívánó családok részére nyújt segítséget.

Lakásfelújítás eladás előtt: megéri?

Örök téma a lakáspiacon, hogy megéri-e felújítani az eladásra szánt ingatlant, illetve, ha igen, akkor milyen mértékben valósítsuk meg azt. Ezzel együtt a vásárlók oldalán felmerülő kérdés, hogy kifizetődő e felújított lakást vásárolni, vagy jobban járunk, ha olcsóbb vásárlás mellett magunk újítjuk fel álmaink otthonát. S bár az igények a költözhető állapottól a designer kivitelezésig széles skálán mozognak,  saját pénztárcánk érdekében is érdemes jól megfontolni, milyen döntést hozunk. 

KHR lista: ki lesz aktív vagy passzív KHR-es? Ingyenes a lekérdezés!

Személyi kölcsönre bármikor szükségünk lehet az életben, mivel könnyen kerülhet bármelyikünk olyan helyzetbe, ahol nagyobb pénzösszegre van szükség. Amennyiben éppen nem áll rendelkezésre a megfelelő keret az elromlott kazán cseréjére, vagy a beázó tető felújítására, és a családra, barátokra sem számíthatunk e tekintetben, kézenfekvő megoldás a személyi kölcsön igénylése. Rendkívül bosszantó viszont, ha egy korábbi félreértés, hiba, figyelmetlenség következtében bárki is felkerül a KHR- (korábbi nevén BAR-) listára negatív bejegyzéssel.

Falusi CSOK: lakás kevesebb, mint havi 20.000 forintból?

A lakhatást biztosító megoldások sok család mindennapjainak meghatározó kérdései. Jelenleg egyre több családtámogatási intézkedés áll rendelkezésre. Ezek között nem feltétlenül egyszerű az eligazodás, miközben a családok szeretnék megtalálni a számukra legmegfelelőbb megoldást. Sokaknak nincs lehetőségük új lakást venni még állami támogatással sem- Cikkünkben az elsősorban számukra megalkotott “falusi” CSOK felvételének lehetőségeit, előnyeit vizsgáljuk.