Hitelválasztó BLOG

Jövőre érkeznek a fogyasztóbarát személyi hitelek

Új minősítést vezet be 2021-től a személyi hitelek piacán az MNB. A “Minősített fogyasztóbarát személyi hitelek” célja, hogy minél egyszerűbben, könnyen, átláthatóan juthassunk személyi hitelekhez. A rendszer 2017 óta működik a lakáshitel piacon, később a minősítést otthonbiztosításokra is bevezették. Az intézkedéssel az MNB célja a bankrendszeri verseny erősítése, ezen keresztül pedig egy ügyfélbarát rendszer kiépítése, melyben az ügyfelek széles köre által könnyen érthető, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető hitelek kerülnek forgalomba. Így jövő évtől még olcsóbban és könnyebben juthatunk személyi hitelhez

Kiút a kamat csapdából: az adósságrendező hitel

Kovácsék négy gyereket nevelnek. Megtakarításaik nincsenek, hónapról hónapra élnek. A családfő hitelkártyával vásárol, eddig általában annyit költött, amit a jövedelmük fedezett, az elmúlt hónapokban azonban nem várt költségei keletkeztek, így nem tudta időben törleszteni hitelkeretét. Mára odáig jutottak, hogy hogy a havi kamat több, mint amit törleszteni tudnak hitelből, így adósságuk folyton nő, eladósodnak.

Airbnb lakáshitelből? Megéri?

Ebben a cikkünkben annak járunk utána, hogy a szálláshely keresők és szálláshely kínálok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Airbnb szolgáltatása milyen befektetési lehetőséget rejt magában, ha még nincs meg a saját tulajdonú ingatlanunk amit kiadással hasznosíthatunk, viszont némi hitellel kiegészítve mégis belevágnánk. Fontos megemlítenünk, hogy cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak és nem is annak szánjuk. Mindössze néhány nézőpontra kívánjuk felhívni a figyelmet, amelynek átgondolása szerintünk mindenképpen szükséges ha ilyen tevékenységben gondolkodunk.

Mennyi jövedelem kell 3 millió forint személyi kölcsönhöz?

Ha autóvásárlást, lakásfelújítást tervezünk, esküvőre készülünk, de még nincs meg hozzá az anyagi forrásunk, kézenfekvő, hogy azt kölcsönből, vagy hitelből fedezzük. Sokan azonban nem tudják, hogy nem úgy, nem annyit kaphatnak, és nem olyan fizetési feltételekkel juthatnak hozzá a kölcsönhöz, ahogy azt ők eltervezték: hosszabb a futamidő, magasabb a kamat, kisebb a folyósítható összeg, vagy legrosszabb esetben elutasítják kölcsön kérelmünk. Lássuk, mitől is függ egy kölcsön folyósítása, mi alapján bírálják el a pénzintézetek kérelmünk.