személyi kölcsön témájú cikkek:

Olvassa el személyi kölcsönnel kapcsolatos cikkeinket!

Személyi kölcsönből napelemes rendszert? Megéri!

Korunk vezető megújuló energiaforrása a napenergia. A napelem rendszerek egyre szélesebb körben terjednek. Annál is inkább, mivel az új építésű ingatlanok számára ez évtől a közel nulla energiahatékonyság az elvárás, így tervezéskor sem lehet kihagyni a megújuló energiaforrásokat. A sokak számára szimpatikus, villanyszámlát részben, vagy egészben kiváltó rendszerek kiépítése azonban milliós nagyságrendű költséget jelent, és a fejlesztéshez szükséges összeg sem áll mindenki rendelkezésére.

Most kiszámoltuk, hogy egy átlagos, másfél millió forintba kerülő rendszer kivitelezéséhez mekkora havi megtakarítás szükséges, és mennyi idő alatt térül meg a befektetés. A legjobb ajánlatok a CIB, Cetelem, MKB és Budapest Bankon keresztül már havi 24-26 ezer forint között elérhetők jövedelmi helyzettől függően.

Praktikus városi autó havi 60 ezerből. Lehetséges?

Milyen szempontok alapján vegyünk autót? Mennyibe kerül most nekünk egy jó állapotú városi autó hitelre?  Most összehasonlítottuk a vezető bankok, ajánlatait is számodra, hogy segítünk a döntésben! A legkedvezőbb ajánlatokat a CIB Bank és a Budapest Bank ajánlatai között találtuk - olvass tovább a részletekért -, de érdemes a többi ajánlatot is megnézni. Az sem mindegy például, hogy hol vezeted a bankszámlád. Érdemes tehát jól átgondolni a választást, mert a helyes döntéssel sokat nyerhetünk egy használt autó vásárlásakor.

 

 

Revolut, Paypal, Transferwise: mit kell tudnunk az új típusú fizetési rendszerekről?

Az utóbbi években egyre többen - főleg a fiatalabb generációk tagjai - vesznek igénybe a hagyományostól eltérő fizetési rendszereket. A készpénzes, bankkártyás és banki online fizetés mellett egyre divatosabbá válik az olyan finetech cégek által működtetett platformok használata, mint a Paypal, a Revolut, vagy a Transferwise. Ezek használatának egyszerűsége és esetleges olcsósága miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont használatukkor nem árt a kellő körültekintés. Sok esetben találkozhatunk ugyanis nem várt kellemetlenségekkel, amit akár kisebb utánajárással el is kerülhetünk. Cikkünkben röviden bemutatjuk azoknak a rendszereknek a lényegét, amelyek napjainkban a leginkább elterjedtek.

Áruhitel vagy személyi kölcsön? Melyiket válasszuk?

Bizonyára sokan jártunk már úgy, hogy egy komolyabb műszaki cikk elromlott a lakásban, új bútort kellett venni, vagy egyszerűen megtetszett egy drágább termék, amire azonban vagy nem volt éppen anyagi keretünk, vagy csak nem akartunk azonnal egy nagyobb összeget elkölteni. Ilyen helyzetben több lehetőségünk is van: legtöbbször vagy áruhitelből vásárolunk, vagy szabadon felhasználható személyi kölcsönből finanszírozzuk költségeinket. Hogy mely esetben milyen lehetőségeink vannak, illetve mi a legjobb megoldás, ezt vizsgáltuk most.