személyi kölcsön témájú cikkek:

Olvassa el személyi kölcsönnel kapcsolatos cikkeinket!

Kölcsön 0%-os kamattal: bármennyit fel lehet venni?

Áruhitelek esetében vagy folyószámlához tartozó hitelkeretek, illetve hitelkártyák esetében Ön is gyakran találkozhat a 0%-os THM-mel hirdetett kölcsönökkel. A 0%-os THM azt jelenti, hogy az adósnak csak a kölcsön összegét (a tőkét) kell visszafizetnie részletekben, a kölcsönadó sem kamatot, sem egyéb díjat nem számít fel a nyújtott kölcsön után. Vagyis maga a kölcsön ingyen van. Az ingyen adott dolgokról egyrészt tudjuk, hogy a jövedelmi helyzetünktől függetlenül bármennyit tudunk fogyasztani belőlük, mivel nem kell értük fizetünk, másrészt azt tanultuk, hogy valójában soha semmi sincs ingyen. De akkor hogy van ez a kölcsönök esetében? Rögtön tisztázzuk.

Milyen okai lehetnek a törlesztőrészlet emelkedésének?

Amikor valaki hitelt akar felvenni, és körültekintően átgondolja, hogy mennyit és milyen feltételekkel engedhet meg magának, akkor a döntésében általában a legfontosabb szempont a törlesztőrészlet összegének nagysága. Nem véletlenül, hiszen ez határozza meg azt, hogy mennyi pénzről kell hónapról hónapra lemondania az adósnak ahhoz, hogy visszafizesse a felvett kölcsönt és annak kamatait.

Hitelt venne fel, de nem tudja hogyan válasszon?

Ha valakinek kölcsönre van szüksége és elkezdi felkutatni a különböző banki ajánlatokat, az első dolog, amivel szembesül, hogy a piacon rengeteg különböző hitelterméket lehet találni. Még az ugyanolyan típusú hiteltermékek között is igen nagy eltérések lehetnek a kamatokban vagy egyéb feltételekben.

Esküvőt, nászutat hitelből? Igen vagy nem?

Vannak olyan egyszeri alkalmak az életünkben, amelyeket szeretnénk, hogy a lehető legtökéletesebben sikerüljenek, és mindent hajlandók is lennénk elkövetni ennek érdekében. A legtöbb ember számára az esküvő és a nászút mindenképpen ilyen, ráadásul ezek olyan események, amelyek sikere a rájuk szánt pénzösszeg nagyságán is múlnak.