személyi kölcsön témájú cikkek:

Olvassa el személyi kölcsönnel kapcsolatos cikkeinket!

Mi az a THM és miben különbözik a kamattól?

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találkozott volna a THM kifejezéssel. Aki igényelt már hitelt életében (vagy legalább érdeklődött hitelajánlatok után), az nem is tudta elkerülni, de akinek még nem volt szüksége rá, legalább reklámokból, hirdetésekből hallotta ezt a rejtélyes hárombetűs rövidítést. Ez nem véletlen, ugyanis a bankok (és más hitelnyújtók) minden hiteltermék esetében kötelesek meghatározni a THM mértékét annak érdekben, hogy a hitelfelvevők könnyebben össze tudják hasonlítani a különböző ajánlatokat. Nézzük, mi is az a THM és miben különbözik a kamattól!

Kinek van és kinek nincs szüksége hitelre?

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy szívesen megvásárolt volna egy olyan dolgot, amire éppen akkor nem volt elegendő pénze. Sokan vannak, akik ebben a helyzetben inkább elhalasztják a vásárlást (vagy teljesen le is mondanak róla), de vannak jónéhányan, akik nem várnak a vásárlással, inkább kölcsönnel oldják meg a pénzhiányukat.

Vegyek autót személyi kölcsönből, vagy inkább lízingeljek?

A kérdés elsőre könnyen eldönthető: aki azt szeretné, hogy ő legyen papíron is a tulajdonosa az új (használt) autójának, már akkor, amikor a kezébe kapja a kulcsát, annak hitelre érdemes kocsit vásárolnia. Ha nem ragaszkodik ehhez, és neki úgy is jó, ha olyan, mintha bérelné, akkor a lízing lehet a nyerő. Persze a kérdés valójában ennél bonyolultabb, lássuk tehát részletesebben.

BAR-listás vagyok, hogy juthatok személyi kölcsönhöz?

Sokan keresik a megoldást arra, hogy kölcsönhöz jussanak annak ellenére, hogy egyszer már bedőltek egy hitellel, és ezt a bankok is tudják róluk. Cikkünkben azt vizsgáljuk meg, mit lehet ilyenkor tenni.