személyi kölcsön témájú cikkek:

Olvassa el személyi kölcsönnel kapcsolatos cikkeinket!

Jobb-e a személyi kölcsön a hitelkártyánál?

A hitelpiacon rengeteg féle hiteltermék létezik, a bankok kínálatában már szinte bármilyen igényt kielégítő hiteltípus megtalálható. A szabad felhasználású kölcsönök két legelterjedtebb fajtája a személyi kölcsön és a hitelkártya. Sokan hajlamosak összekeverni ezt a két terméket, holott – bár vannak hasonló vonásaik – két nagyon eltérő célú és feltételrendszerű hiteltermékről van szó. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mi a különbség a két konstrukció között, és amennyiben Ön egyik vagy másik igénylésén gondolkozik, segítünk a választásában.

Milyen helyzetben NE vegyünk fel személyi kölcsönt?

Cikkünkben összefoglaljuk a személyi kölcsönnel kapcsolatos tudnivalókat, és olyan eseteket mutatunk be, amikor a személyi kölcsön nem jó megoldás a pénzhez jutáshoz, és érdemes más megoldást keresni.

Érdemes-e befektetési céllal személyi kölcsönt felvenni?

Bizonyára sokan hallottak már a közgazdász hallagató legendájáról, aki a közszájon forgó történet szerint abból csinált magának pénzt, hogy az egyetemi évei alatt felvette a diákhitelt, és befektette magasabb hozam mellett, mint amennyit vissza kellett fizetnie. Nos, a szóban forgó közgazdász hallgatóval nem találkoztunk (ahogyan valószínűleg más sem), de pár dolgot megpróbálunk tisztázni azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e befektetési célra kölcsönt felvenni.

Kaphat-e személyi kölcsönt egyéni vállalkozó?

Ma Magyarországon csaknem félmillióan dolgoznak egyéni vállalkozóként. Ez igen komoly szám, és nemcsak a munkaerőpiacon van jelentősége ennek a státusznak, hanem számos más, hétköznapi helyen és helyzetben is – így például a hitelügyintézésnél. Bizonyára Önben is felmerült már az a kérdés, ha egyéni vállalkozói tevékenységet folytat, hogy tudna-e felvenni személyi kölcsönt, ha szüksége lenne rá.