személyi kölcsön témájú cikkek:

Olvassa el személyi kölcsönnel kapcsolatos cikkeinket!

Mit jelent a gyakorlatban a jegybanki alapkamat plusz 5 százalék maximum THM?

A világjárvány hatásainak enyhítése érdekében számos intézkedésre kerül sor az elkövetkező időszakban. Ennek részeként a miniszterelnök a szerdai rendkívüli tájékoztatójában bejelentette többek között azt is, hogy a továbbiakban felvett fogyasztási hitelek Teljes Hiteldíj Mutatóját - a THM-et - a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt értékében maximalizálják. A jegybanki alapkamat 2016 május 25-e óta 0,9%, így tehát a kormány célja az, hogy az újonnan nyújtott fogyasztási hitelek THM értéke 5,9% alatt legyen. 

Mindent a hiteltörlesztési biztosításokról

Különösen a hosszabb lejáratú hitelek esetében sajnos előfordulhat olyan élethelyzet, amikor az adós rövidebb vagy netán hosszabb ideig nem tudja a szerződésnek megfelelően törleszteni az általa vállalt hitelösszeget. A hosszabb idejű fizetés elmaradás akár a hitelintézet szerződés bontásához is vezethet, és amennyiben jelzálogfedezetű hitelről van szó, úgy könnyen a fedezetként szolgáló ingatlan elvesztése is bekövetkezhet. 

A gyorshitel bárkinek elérhető – ezeket érdemes tudni róla

Az életben sokszor adódhatnak olyan helyzetek, amelyek váratlan anyagi kiadásokkal járnak együtt. Elromlik az autó, tönkremegy valamelyik háztartási berendezés vagy esetleg haláleset történik. Ezek az események mind komoly megterhelést jelenthetnek a családi költségvetésben, amire nem mindenki tud kellőképpen felkészülni. A gyorshitel éppen az ilyen hirtelen jött kiadások rendezésére szolgál.

Hitelkiváltás: az Ön adósságait is csökkentheti

A hitelek kiváltásáról sokat olvashatott néhány évvel ezelőtt, amikor a svájci frank alapú kölcsönöktől próbáltak megszabadulni az emberek. A devizaalapú hitelek már a múlt feledésébe vesztek, azonban manapság is kerülhet olyan helyzetbe, hogy fennálló tartozását kedvezőtlennek ítéli. Ebben az esetben a hitelkiváltás hozhat megoldást, melyet fedezet nélküli és ingatlanfedezetes kölcsönök esetében egyaránt választhat.